Zoek
Filters

De Bakkerij

vrijdag 29 januari 2021

PRODUCTIE

Brood begint met het afwegen van grondstoffen. Na het kneden wordt het elastisch en krijgt het een kwartier rust. Na het rusten wegen we het deeg af en maken we er bollen van. Deze bollen rijzen bijna een uur en worden platgewalst en opgerold. Daarna worden de broden in een bakblik gedaan of op een bakmat gelegd. Het deeg krijgt opnieuw tijd om te rusten, nu een uur.  Onze bakkers controleren alle broden voordat ze de oven in gaan. Tijdens het bakken wordt het brood gaar en krijgt het een mooie krokante korst. Het ruikt nu heerlijk in onze bakkerij. Na 30 tot 45 minuten is er heerlijk vers brood. Klaar om te worden gesneden en te worden gegeten.

EERLIJKE & PURE GRONDSTOFFEN

Natuurlijk gebruiken onze bakkers alleen de allerbeste kwaliteit grondstoffen. Want niet alle bloem en meel is hetzelfde! De specifieke samenstelling heeft namelijk zijn invloed op het eindproduct. Daarnaast gebruiken onze bakkers steeds vaker desem in plaats van gist. Ons eigen desem komt tot stand na een natuurlijk gistingsproces. Water, meel en bloem. En een flinke dosis geduld. Bovendien is bijna al ons brood lactosevrij!

DE HELE DAG DOOR VERS

Dagelijks vers brood. Het klinkt zo simpel. Je staat er niet bij stil dat onze bakkers al voor dag en dauw opstaan. Zo is onze winkel al bij opening lekker gevuld. Maar onze bakkers gaan de hele dag door! Ook ’s middags komt er heerlijk vers brood uit onze ovens. Want vers is toch het lekkerst. Altijd gemaakt van de beste kwaliteit grondstoffen. Onze broden zijn zelfs zo bijzonder dat u die alleen in het Culemborgs Bakhuis aantreft.